Millainen on hyvä etusivu?

Käsimerkki hyvän tietoa yrityksestä sivun hyväksi

Etusivu on sivu, jota pidetään yrityksen kotisivun tärkeimpänä osana. Tämän vuoksi etusivulle usein pyritään virheellisesti laittamaan kaikki mahdollinen tieto yrityksestä ja sen tuotteista. Tänä päivänä käyttäjä ei kuitenkaan aina tule yrityksen kotisivuille etusivun kautta vaan huomattavasti todennäköisemmin hakukoneen kuten googlen kautta.

Mitä yrityksen etusivulla sitten pitäisi olla?

Yrityksen etusivulla pitää olla lyhyesti mikä on yrityksen olemassaolon tarkoitus. Toisin sanottuna mitä yritys tekee. Ihmisillä ei nykypäivänä ole aikaa lukea pitkiä sepustuksia. Ei ole myöskään tarpeellista kertoa kaikista palveluista etusivulla, sillä asiakkaat osaavat kyllä käyttää valikoita kunhan ne on toteutettu järkevästi ja ne on selkeästi nähtävissä.

Etusivun rakenne

Hyvän etusivun runko lähtee yrityksen logon ja valikkopalkin näkyvästä asettelusta. Ne kannattaa sijoittaa sivun yläpalkkiin. Tämän jälkeen lyhyt kuvaus yrityksestä. Yksi lause koko sivun levyisen kuvan päällä on yleisesti käytetty ja toimivaksi todettu ratkaisu.

Nykyään on yleistynyt tapa, jossa valikko on piillotettu nappulan taakse. Tämä on mielestäni huonoa suunnittelua. Ei ole itsestään selvää, että käyttäjät ensinnäkin löytävät nappulan ja ymmärtävät vielä klikatakkin sitä.

Valikkonappula

Tähän poikkeuksena ovat mobiililaitteet, joissa ratkaisu on kohtuullisen toimiva. Käytän sanaa kohtuullisen toimiva, koska mobiililaitteissakin niin sanottu hampurilaisvalikko on todettu huonommaksi ratkaisuksi kuin valikko, jossa linkit ovat kokoajan näkyvillä. Facebook on esimerkki yrityksestä, joka on siirtynyt mobiilisovelluksessaan pois hampurilaisvalikon käytöstä.

Facebookin mobiilisivu

Liikkuvia kuvakaruselleja neuvoisin välttämään, koska kuvan vaihtuminen tai vaihtumisen odotteleminen voi ärsyttää osaa käyttäjistä. Lisäksi ne vaativat javascript koodia, mikä hidastaa nettisivuja. Osalla sivuista on menty javascriptin käytössä niin pitkälle, että sivut jopa pätkivät alaspäin rullatessa.

Yhteystiedot

Etusivulle on tärkeä laittaa yrityksen puhelinnumero ja osoite. Mielellään yhteystiedot kannattaa olla etusivulla useammin kuin kerran. Esimerkiksi heti ensimmäisenä sivulle tultaessa sekä toisen kerran alapalkissa. Näin asiakas, joka haluaa vain nopeasti tarkastaa missä yritys sijaitsee löytää yhteystiedot ongelmitta.

Suosittelut, asiakaskokemukset, yhteistyökumppanit

Asiakkaiden kokemukset ja suosittelut yrityksestä rakentavat luottamusta yritystä kohtaan. Aikaisemmat hyvät kokemukset rohkaisevat uusia asiakkaita yhteydenottoon. Mikäli yritys tekee yhteistyötä tunnettujen yritysten kanssa kannattaa heidän logot laittaa näkyville. Alapuolella on esimerkki karusellista, jossa on asiakkaiden arvosteluja yrityksestä. Tämä on mielestäni niitä ainoita paikkoja, joissa kuvakaruselli on toimiva ratkaisu.

Tarjoukset ja muut ajankohtaiset asiat

Etusivu on hyvä paikka tuoda esille yrityksen ajankohtaisia asioita. Ovat ne sitten kuukauden tarjoustuotteita tai mainoksia tulevista tapahtumista. Etusivulle on myös hyvä laittaa linkki yrityksen sosiaalisen median profiileihin sekä mahdollisuus asiakkaalle antaa oma sähköpostiosoite yritykselle markkinointitarkoitukseen.

Asiakkaiden sähköpostit ovat yrityksille arvokkaita. Sähköpostin välityksellä mainostaminen on helppoa, edullista ja mahdollista kohdentaa tarkasti oikealla kohderyhmällä. Ongelmana on vain miten asiakkaat saadaan antamaan sähköpostiosoitteensa yritykselle. Nykyään roskapostia yritetään välttää viimeiseen asti, minkä vuoksi asiakas haluaa saada välitöntä etua sähköpostilistalle liittymisestä. Etua voi tuottaa antamalla alennuksen tai vaikka ilmaisen sähköisen opaskirjan liittyen yrityksen toimialaan.

Visuaalisuus

Vielä artikkelin loppuun haluan korostaa kuvien ja muun grafiikan tärkeyttä nettisivuilla. Niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, yksi kuva voi todella kertoa enemmän kuin tuhat sanaa.  Pikkuhiljaa myös suomessa on alkanut yleistymään sivut, joissa etusivun taustalla on yksi iso kuva, jonka keskellä on yrityksen mainoslause. Tälläinen ratkaisu on ainakin pysäyttävä. Useissa tapauksissa on lisäksi huomattu, että yrityksen myynti on kasvanut näyttävän kuvan asettamisella nettisivuille. Alla on muutama esimerkki tälläistä ratkaisua noudattavista nettisivuista.

Sponsoroitu:

Haluatko Joulukuusen kotiin, mutta ei huvittaisi lähteä torilta hakemaan? Nyt Oulun alueella kuusen voi tilata helposti myös kotiin osoitteesta http://joulukuusi.online