Näin kirjoitat hyvän yhteystiedot sivun

Käsimerkki hyvän yhteystieto sivun kirjoittamiseen

On yleistä, että yhteystiedot tai ota meihin yhteyttä sivu tehdään nopeasti ja vähän sinnepäin. Yhteystiedot sivu voi olla jopa tärkein osa toimivaa kotisivua. Ota yhteyttä sivulla luodaan ensimmäinen kontakti asiakkaaseen. Miksi tähän sivuun ei siten pitäisi panostaa vähintään yhtä paljon kuin muihinkin.

Tein asiasta pienimuotoista tutkimusta ja kokosin löytämäni vinkit tähän artikkeliin. Alta löydät neljä vinkki kokonaisuutta hyvän yhteystieto sivun kirjoittamiseen.

1. Yhteystiedot sivun ulkonäkö

Vaikkakin kauneus on usein katsojan silmässä on yhteystiedot sivun ulkonäköön panostettava erityisen kovasti. Sivun on oltava asiakkaan silmissä laadukas sekä yrityksen muun kokonaisilmeen mukainen. Kuvat ovat aina hyvä lisä. Yhteystiedot sivun kohdalla suosittelen pitäytymään kuvissa joissa työntekijät ovat tekemässä työtään tai vaihtoehtoisesti kuvasta yrityksen julkisivusta. Mikään google kuvahaun ikoni tai muu clipart kuva ei tuo lisäarvoa, joten jättäisin ne suosiolla pois.

Jos yritys on esimerkiksi hotelli olisi kuva vastaanottovirkailijasta puhelimessa erinomainen lisä. Remontti firman tapauksessa kuva tiimin jäsenistä, joko tekemässä remonttia tai vain iloisessa yhteiskuvassa antaa hyvän ja luotettavan kuvan yrityksestä. Tuomalla yrityksen lähemmäs asiakasta voidaan rakentaa asiakassuhdetta jo ennen kuin ensikontakti on tehty. Asiakas kokee työntekijän jo jollain tasolla tutuksi vaikkei ole henkilöä ikinä tavannut.

Fontti pitää olla selkeä ja tekstin on erotuttava hyvin taustasta. Toisin sanottuna kontrasti tekstin ja taustan välillä on oltava suuri. Valkoinen tausta ja musta teksti on varma valinta.

2. Yhteystiedot pitää olla selkeästi näkyvillä

Yhteydenotto sivun tärkein tehtävä on kertoa asiakkaalle miten yritykseesi saa yhteyden. Näkyvillä pitää olla ainakin toimipisteen osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero sekä aukioloajat. Jos puhelinnumeroita on useampi esimerkiksi kännykkänumero ja toimiston numero listaa molemmat. Korosta puhelinnumeroa johon toivot yhteydenotot esimerkiksi lihavoinnilla tai kirjoittamalla ”parhaiten meidät saat kiinni numerosta 020 123 123”.

Sähköpostiosoite kannattaa hankkia oman yrityksen päätteellä ([email protected]). Tämä luo uskattavuutta asiakkaiden silmissä eikä ole nykypäivänä edes kallista. Mikäli yritykselläsi ei ole fyysistä toimipistettä vaan toimitat palveluita esimerkiksi asiakkaan osoitteeseen kannattaa silti lisätä vaikka oma kotiosoitte yrityksen yhteystiedot sivulle. Mainitse kuitenkin, että toimitat palveluita asiakkaiden osoitteeseen. Osoite kertoo asiakkaalle, että yritys on vakavasti otettava.

Yhteystiedot sivulle voi laittaa kartan. Google maps on yksi hyvä ja helppo vaihtoehto. Mikäli pihalla on asiakaspysäköintipaikat kannattaa niistä kertoa. Mikäli ei ole niin ehdottomasti pitää kertoa minne auton voi jättää. Jos pihalla on pysäköinti parkkikiekolla on siitä hyvä mainita. Asiakas helposti ajatuksissaan siirtää syyn parkkisakosta yrityksen niskoille. Jos toimipiste on vaikeassa paikassa ohjeet perille löytämiseen ovat kullanarvoisia.

Laita yhteystiedot sivulle linkit sosiaalisen median sivustoihisi. Nykyään facebookin tai twitterin kautta viestittely asiakkaan kanssa on normaalia.

3.Yhteydenottolomake

Yhteydenottolomake on helppo lisätä nettisivuilla ja sen kautta asiakkaat saavat näppärästi otettua yhteyttä. On kuitenkin otettava huomioon muutamia seikkoja lomaketta luodessa.

1. Älä laita lomakkeeseen ylimääräisiä kenttiä. Yleensä riittää, että lomakkeesta löytyy paikka nimelle, sähköpostille, puhelinumerolle ja lyhyt kuvaus asiasta. Mikäli lomake on liian pitkä tai siinä kysytään epäoleellisia asioita ei ole ollenkaan poikkeavaa, että yhteydenotto jää tekemättä. Yrityksen etusivulla voi käyttää lomaketta, jossa on paikka vain puhelinnumerolle. Näin asiakkaan on todella helppo jättää yhteydenottopyyntö.

2. Lomakkeen on toimittava! Joskus yrityksien nettisivuilla tulee vastaan lomakkeita, jotka eivät toimi tai viestejä ei lueta. Jos lomake nettisivuille laitetaan sitä pitää myös seurata.

3. Kun asiakas on syöttänyt tiedot pitää lomakkeen lähettämisen jälkeen tulla ilmoitus, joka voisi olla esimerkiksi seuraavanlainen : ”Kiitos yhteydenotosta! Lomake on nyt vastaanotettu ja olemme teihin yhteydessä kolmen arkipäivän kuluessa. Mikäli yhteydenottoa ei kuulu, olkaa uudestaan yhteyksissä joko sähköpostitse tai puhelimitse.”

4. Tekstin sisältö ja muotoilu

Teksti kannattaa pitää kohtuullisen lyhyenä. Asiakas on jo tässä vaiheessa tutustunut palveluihin ja tietää varmasti jo jonkin verran yrityksestäkin. Yhteystiedot sivun tehtävä on saada asiakas tekemään yhteydenotto. Tullessaan yhteystiedot sivulle asiakkaalla on jo halu olla yhteydessä, joten enää tarvitsee tehdä vain viimein silaus, jolla asiakaskontakti sinetöidään. Mietin siis tarkkaan miten muotoilet sivulla olevat lauseet mahdollisimman vietteleviksi.