Näin kirjoitat hyvän tietoa yrityksestä sivun

Käsimerkki hyvän tietoa yrityksestä sivun hyväksi

Usein yritysten tietoa meistä sivut kertovat vain yrityksestä. Tietoa meistä sivun pitäisi ennemminkin kertoa asiakkaalle, mitä yritys voi tehdä heidän hyväkseen. Hyvä tietoa meistä sivu kertoo, miksi asiakkaan pitäisi ostaa juuri kyseiseltä yritykseltä. Millä tavalla teidän yritys on parempi kuin kilpailevat yritykset. Alla on neljä vinkkiä hyvän ja mielenkiintoisen tietoa yrityksestä sivun kirjoittamiseen.

1. Kohdeyleisö.

Kenelle kirjoitat, onko henkilö nuori trendikäs neiti vai jo eläkeikää lähestyvä herrasmies. Kirjoittaessa on aina huomioitava kohdeyleisö oli sitten kyseessä romaani, näytelmä tai kuten tässä tapauksessa yrityksen tietoa meistä sivu. Esimerkkinä voimme käyttää ravintola Rouheaa. Onko ravintola Rouhean kohdeyleisö nuorta vai vanhaa? Jos kyseessä on nuorille suunnattu ravintola voi sivuilla käyttää epävirallisempaa kieltä. Kun taas varttuneemmalle väelle suunnatun ravintolan nettisivuilla kannattaa käyttää asiallisempaa kieltä. Virallinen kieli antaa kuvan arvokkaasta ravintolasta, kun taas trendikäs ehkä jopa slangiin taittuva kieli antaa kuvan rennosta tunnelmasta.

Yksi hyvä vinkki on kirjoittaa niinkuin puhut. Pienet kielioppivirheet ovat hyväksyttäviä, mutta sivistyssanat joiden merkityksestä et itsekkään ole täysin varma on hyvä jättää pois. Joskus näkee tekstejä, joissa on viljelty paljon hienolta kuullostavia sanoja. Näissä teksteissä on usein ongelmana sisällön muuttuminen vaikeaselkoiseksi ja näin tekstin sanoman jääminen epäselväksi.

Tekstiä kirjoittaessa tulee valita käyttääkö yksikön ensinmäistä(minä) persoonaa vai monikon ensimmäistä persoona(me). Minä muoto antaa henkilökohtaisemman kuvan, joten itse suosittelen sitä. Jos kyseessä on yhden hengen yritys, käyttämällä monikkoa annetaan ehkä vähän väärää kuvaa yrityksen koosta. Esimerkiksi: ”Olemme vakavarainen ja luotettava yhteistyökumppani” vrt. ”Olen toiminut alalla pitkään ja pyrin luomaan vahvoja suhteita asiakkaisiini.” Jos käytetään me-muotoa olisi hyvä kertoa tekstissä kehen ”meillä” viitataan. Tällöin voidaan kertoa esimerkiksi henkilöstöstä ja heidän rooleistaan yrityksessä.

Tässä kaksi täysin erikohderyhmää puhuttelevaa esittelytekstiä :

”Ruokaa, juomaa ja rentoa bailaamista – siinä Amarillon pyhä kolminaisuus. Kun Amarillon aidolla asenteella tehty, reilun rohkea ruoka saa sombrerot tärisemään tyytyväisyydestä ja reippaista bileistä syntyy uusia tarinoita kerrottavaksi, olemme asian ytimessä.” – Amarillo

”Ravintola Monte Rosan tunnelmallinen ilmapiiri kutsuu sinua. Lämminhenkisesti sisustettu Bistromme on ihanteellinen paikka rentoutua ja nauttia hyvästä ruoasta. Tule tutustumaan uusittuun ruokalistaamme, joka pitää sisällään kansainvälisiä herkkuja, lappilaisella kosketuksella höystettynä! Tervetuloa nauttimaan!”

2. Kerro itsestäsi

On itsestään selvää, että tietoa meistä sivulla pitää kertoa yrityksestä, mutta pelkät faktat eivät riitä. On tylsää ja hyvin mitään sanomatonta kertoa vain yrityksen perustamisvuosi ja muutamalla lauseelle yrityksen historiasta. Tietoa meistä sivulla saa ja pitää kertoa yrityksestä laajasti. Mitä enemmän kerrot, sitä parempi. Ei kuitenkaan kannata kertoa liian syvällisesti esimerkiksi yrityksen toimintamallista, koska tämä kiinnostaa vain harvoja.

Kerro miksi perustit yrityksen. Olitko kyllästynyt huonosti toimivaan aikasempaan palveluun vai huomasitko mahdollisuuden, joka paikkakunnaltasi uupuu. Hyvä tapa on kertoa asioista aikajärjestyksessä. Kerro esimerkiksi yrityksen virstaanpylväistä, palkinnoista ja saavutuksista.

”Aloitimme toimintamme vuonna miekka ja kirves, jolloin olimme Suomen ensinmäinen olutpanimo. Jo ensinmäisinä vuosina niitimme kansainvälisiä palkintoja niin maku- kuin koostumuskilpailuissa. Nykyään olemme suomen suurin panimo ja tavoittelemme laajentumista muihin pohjoismaihin –”

Tietoa meistä sivulle kannattaa laittaa kuvia työntekijöistä, lisäksi lyhyet jopa vain muutaman sanan mittaiset kuvaukset on mukavaa luettavaa. Tässä on erinomainen mahdollisuus höystää sivua kevyellä huumorilla. Hauskat kuvat tai kuvaukset tiiminjäsenistä on erinomainen tapa tuoda yritystä lähemmäs asiakasta. Inhimillisyys on olennaista.

Voit kuvitella itsesi asiakkaaksi autokauppaan. Kumpi olisi sinun mielestä mieluisempi kokemus: hieman huulta heittävä autokauppias vai täysin faktoissa pysyvä asiallinen, ehkä jopa luotaantyöntävä myyntimies. Kumpihan saa kaupaksi enemmän autoja? Myös kuvat tiimistä esimerkiksi töissään on hyvä tapa luoda luottamusta asiakkaaseen.

3. Kerro arvoistanne, missiostanne, visiostanne.

Toisin sanottuna kerro mihin ongelmaan yrityksenne tuo ratkaisun. Miten yritys eroaa muista alan yrityksistä. Onko kyseessä parempi asiakaspalvelu, toiminnan jatkuvuus sukupolvelta toisella, luotettavuus vai asiantuntevuus. Missio kertoo miksi yritys on olemassa. Visio kertoo miten yritys aikoo päästä tähän tavoittelemaansa tilaan.

Tietoa meistä sivulta pitää löytyä vastaus kysymykseen : Minkä ongelman yritys ratkaisee. Olkoon se sitten vaikka hilseilevän ulkoseinän maalaus. Sekin on ongelma johon asiakas etsii vastausta. Jos vielä yritys pystyy tarjoamaan parhaan ratkaisun on yrityksen menestymis mahdollisuudet erinomaiset.

4.Kerro asiakaskokemuksista, näytteitä töistä

Pyydä vanhoja asiakkaita kirjoittamaan lyhyt mielipide tai arvostelu mitä mieltä he olivat palveluistanne. Valitse parhaat nettisivuillenne houkuttelmaan uusia asiakkaita. Aikaisempien asiakkaiden hyvät kokemukset rakentavat luottamusta.

Jos pidit kirjoituksesta olisin kiitollinen, mikäli jakaisit sen sosiaalisessa mediassa! Jos et tykännyt niin kommentoithan alle miten voisin parantaa tätä tai tulevia kirjoituksiani.